logo

„Виртуални дни на кариерата“ 16 май 2018 г. - направи крачка напред към новата си работа!

14.5.2018

cover image

„Виртуални дни на кариерата“ е онлайн кариерно събитие, а JobTiger ще проведе петото му поредно издание на 16 май 2018 г.


Но какво всъщност представляват „Виртуалните дни на кариерата"? Това е кариерно изложение, което, за разлика от традиционните варианти, се провежда онлайн и позволява на всеки заинтересован да открие работа от удобството на собствения му дом (или друго приятно място с интернет достъп). Пълно описание на процеса може да се открие на сайта на събитието, затова тук ще се съсредоточим само върху правилния начин за участие в него, като целта е да помогнем на всеки търсещ работа да подготви и подобри представянето си. Затова, ако планирате да станете част от този интересен процес и да си намерите нова работа, ще ви бъде полезно да отделите няколко минути и да помислите върху следните препоръки.


Как да се регистрирате за събитието?



Преди събитието


Проучете платформата

Всяко онлайн събитие от подобен тип се провежда в конкретна онлайн среда. Налице е специална платформа, чрез която се извършва комуникацията между работодатели и кандидати. Разгледайте по-подробно сайта и вижте, дали всичко ви е ясно.

Разгледайте и преценете работодателите

В сайта ще откриете кои компании са се записали за участие. Проучете ги онлайн и си изберете няколко, с които непременно планирате да разговаряте. Научете от техните сайтове и социални канали какви са основните им характеристики, какви хора търсят, какво предлагат. Това ще ви спести време в самия ден на изложението.

Пригответе представянето си

Напишете добро и актуално CV, което да изпращате в рамките на срещите ви с компаниите. Подгответе си и релевантни въпроси, които да задавате. Това ще демонстрира на рекрутърите, че сте проактивни и имате ясна представа към какво се стремите.

Прочетете съвети за интервю за работа

В jobtiger.tv сме публикували множество текстове и видеоматериали, които дават ценни сведения за правилните начини за кандидатстване, за трудните въпроси, които се задават при интервю за работа и за начините да общуваме сполучливо с интервюиращите. Това ще ви подготви за всякакви ситуации, с които е възможно да се сблъскате.

Погрижете се за онлайн профилите си

Добре е да си прегледате профилите в социалните сайтове. Това важи с особена тежест за профила ви в професионалната мрежа LinkedIn. Твърде възможно е рекрутърите да поискат да се запознаят с него. Във ваш интерес е там цялата информация да бъде актуална и добре поднесена. Не пренебрегвайте подобни подробности, тъй като могат да ви изиграят лоша шега, ако не сте се погрижили предварително.


По време на събитието


Осигурете спокойна обстановка

Направете каквото е необходимо, за да се включите в изложението от спокойно място. Може да е домът ви, може да е друго удобно за вас място. Но е важно да осигурете спокойствие и тишина около вас. Все пак ще ви интервюират за работа - нищо не трябва да ви разконцентрира.

Изключете си мобилния телефон

Докато ви интервюират за работа, е неуместно да говорите по телефона. Това прекъсва процеса и вреди на крайния резултат, още повече, че имате ограничено време от 15 минути за разговор с всяка компания.

Общувайте грамотно и концентрирано

Пишете си с рекрутърите грамотно, без съкращения и без да ползвате емотикони. Отново да напомним - това са интервюта за работа. Макар и да са само първа крачка в процеса на наемане, следва да се представите като сериозни кандидати.

Отбелязвайте си

Ако можете, водете си кратки бележки - какво сте си говорили с даден работодател, какви уговорки са възникнали, с кого сте общували и как е протекла комуникацията като цяло.

Бъдете търпеливи

Възможно е интервюиращите да бъдат въвлечени в повече от един разговор. Проявете търпение и не се оплаквайте, ако разговорът върви малко по-бавно. Не сте само вие.

Бъдете учтиви

След всеки разговор благодарете. Доброто възпитание е много силен коз при подобни интервюта. И се уверете, че можете да влезете в контакт с рекрутъра и след събитието за да уточните някои подробности - отново е въпрос на възпитание да попитате дали това е приемливо за отсрещната страна.


След събитието


Продължете контакта

Направете необходимото, за да получите имейл адресите на интервюиращите. Особено важно е това за компаниите, които много харесвате. Изпратете благодарствени мейли и установете контакт в LinkedIn с онези от рекрутърите, които са важни за вас. Не позволявайте да ви забравят.


„Виртуални дни на кариерата" е едно изложение, което може да ви донесе много позитиви. За щастие, нещата са до голяма степен във вашите ръце. Успехът ви най-често зависи от начина, по който се представите. Ако следвате горните препоръки, възможността да сбъркате нещо, силно се редуцира. И е твърде вероятно скоро да имате нова работа в предпочитана компания. Не пропускайте този шанс!




JobTiger.bg
1000 София, ул. Веслец 13, ет. 4, офис 5

Добре ли ти плащат?

Направи безплатно сравнение точно за твоята заплата.

Сравни заплатата си