„Виртуални дни на кариерата“ 16 май 2018 г. - направи крачка напред към новата си работа!

„Виртуални дни на кариерата“ е онлайн кариерно събитие, а JobTiger ще проведе петото му поредно издание на 16 май 2018 г.


Но какво всъщност представляват „Виртуалните дни на кариерата"? Това е кариерно изложение, което, за разлика от традиционните варианти, се провежда онлайн и позволява на всеки заинтересован да открие работа от удобството на собствения му дом (или друго приятно място с интернет достъп). Пълно описание на процеса може да се открие на сайта на събитието, затова тук ще се съсредоточим само върху правилния начин за участие в него, като целта е да помогнем на всеки търсещ работа да подготви и подобри представянето си. Затова, ако планирате да станете част от този интересен процес и да си намерите нова работа, ще ви бъде полезно да отделите няколко минути и да помислите върху следните препоръки.


Как да се регистрирате за събитието?Преди събитието


Проучете платформата

Всяко онлайн събитие от подобен тип се провежда в конкретна онлайн среда. Налице е специална платформа, чрез която се извършва комуникацията между работодатели и кандидати. Разгледайте по-подробно сайта и вижте, дали всичко ви е ясно.

Разгледайте и преценете работодателите

В сайта ще откриете кои компании са се записали за участие. Проучете ги онлайн и си изберете няколко, с които непременно планирате да разговаряте. Научете от техните сайтове и социални канали какви са основните им характеристики, какви хора търсят, какво предлагат. Това ще ви спести време в самия ден на изложението.

Пригответе представянето си

Напишете добро и актуално CV, което да изпращате в рамките на срещите ви с компаниите. Подгответе си и релевантни въпроси, които да задавате. Това ще демонстрира на рекрутърите, че сте проактивни и имате ясна представа към какво се стремите.

Прочетете съвети за интервю за работа

В jobtiger.tv сме публикували множество текстове и видеоматериали, които дават ценни сведения за правилните начини за кандидатстване, за трудните въпроси, които се задават при интервю за работа и за начините да общуваме сполучливо с интервюиращите. Това ще ви подготви за всякакви ситуации, с които е възможно да се сблъскате.

Погрижете се за онлайн профилите си

Добре е да си прегледате профилите в социалните сайтове. Това важи с особена тежест за профила ви в професионалната мрежа LinkedIn. Твърде възможно е рекрутърите да поискат да се запознаят с него. Във ваш интерес е там цялата информация да бъде актуална и добре поднесена. Не пренебрегвайте подобни подробности, тъй като могат да ви изиграят лоша шега, ако не сте се погрижили предварително.


По време на събитието


Осигурете спокойна обстановка

Направете каквото е необходимо, за да се включите в изложението от спокойно място. Може да е домът ви, може да е друго удобно за вас място. Но е важно да осигурете спокойствие и тишина около вас. Все пак ще ви интервюират за работа - нищо не трябва да ви разконцентрира.

Изключете си мобилния телефон

Докато ви интервюират за работа, е неуместно да говорите по телефона. Това прекъсва процеса и вреди на крайния резултат, още повече, че имате ограничено време от 15 минути за разговор с всяка компания.

Общувайте грамотно и концентрирано

Пишете си с рекрутърите грамотно, без съкращения и без да ползвате емотикони. Отново да напомним - това са интервюта за работа. Макар и да са само първа крачка в процеса на наемане, следва да се представите като сериозни кандидати.

Отбелязвайте си

Ако можете, водете си кратки бележки - какво сте си говорили с даден работодател, какви уговорки са възникнали, с кого сте общували и как е протекла комуникацията като цяло.

Бъдете търпеливи

Възможно е интервюиращите да бъдат въвлечени в повече от един разговор. Проявете търпение и не се оплаквайте, ако разговорът върви малко по-бавно. Не сте само вие.

Бъдете учтиви

След всеки разговор благодарете. Доброто възпитание е много силен коз при подобни интервюта. И се уверете, че можете да влезете в контакт с рекрутъра и след събитието за да уточните някои подробности - отново е въпрос на възпитание да попитате дали това е приемливо за отсрещната страна.


След събитието


Продължете контакта

Направете необходимото, за да получите имейл адресите на интервюиращите. Особено важно е това за компаниите, които много харесвате. Изпратете благодарствени мейли и установете контакт в LinkedIn с онези от рекрутърите, които са важни за вас. Не позволявайте да ви забравят.


„Виртуални дни на кариерата" е едно изложение, което може да ви донесе много позитиви. За щастие, нещата са до голяма степен във вашите ръце. Успехът ви най-често зависи от начина, по който се представите. Ако следвате горните препоръки, възможността да сбъркате нещо, силно се редуцира. И е твърде вероятно скоро да имате нова работа в предпочитана компания. Не пропускайте този шанс!Новини

17
Jan.
Какъв процент от годишните заплати на служителите представляват финансовите придобивки?

Порталът за заплати Paylab направи анализ на възнагражденията и дела на финансовите придобивки за отделни позиции.

16
Aug.
Zaplatomer.bg подобрява анализа на заплати чрез регресионен модел в изчисленията

Zaplatomer.bg, който е част от международната група Paylab, включваща 19 локални платформи за сравняване на заплати, въведе нов начин за обработване на данни.

07
Aug.
Ново! от Zaplatomer.bg: Доклад за заплата

От началото на месец август 2018 г. всеки, който има нужда от повече подробна информация за адекватността на заплатата, която получава или предлага на пазара на труда, може да закупи анализ на възнаграждението за конкретна позиция в Zaplatomer.bg.