logo

Как да разберете каква е заплатата за дадена позиция, ако нямате опит?

cover image

На днешния кариерен форум „Национални дни на кариерата“ – Добра Кариера, Добър Живот ще посъветваме студентите как да разберат каква е заплатата за дадена позиция, ако нямат опит.

Посетете най-големия кариерен форум „Национални дни на кариерата" и се срещнете с водещи български и международни компании, предлагащи свободни стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. Събитието се провежда вече в 8 града в България, а входът за посетители е свободен!

Намерете щанда на Zaplatomer.bg на 12-ти и 13-ти март в НДК в София.

При нас можете да разберете плащат ли ви достатъчно, каква заплата да очаквате от бъдещия си работодател и как да сравните заплатата, която получавате или очаквате за позицията, която ви интересува. Ще получите и ценни съвети за това какво е важно в преговорите за заплата или какви аргументи да използвате успешно, за да получите увеличение на заплатата си.
След това ще може да ни откриете във:

Варна - 18 март 2019

Бургас - 20 март 2019

Русе - 25 март 2019

Свищов - 27 март 2019

Велико Търново - 1 април 2019

Габрово - 3 април 2019

Пловдив - 8 април 2019


Очаквана срещу реална заплата на младите хора. Kакво да имате предвид при кандидатстване за стаж?


Анализ на онлайн платформите за заплати Paylab и Zaplatomer.bg показва, че хората, които за първи път навлизат на пазара на труда имат най-амбициозни очаквания по отношение на заплатата си. Колкото повече се увеличава възрастта на кандидатите за работа, толкова по-близки до реалността са очакванията им за заплата от една страна, а от друга - по-често се подценява потенциалната заплата за дадена позиция при отсъствие на предишен опит. Служителите на възраст под 24 години са с най-амбициозните очаквания за заплата. Поколението Z (това са завършващите образованието си в момента и навлизащите за първи път на пазара на труда) очаква заплата, която е по-висока от реалните заплати в тази възрастова група.


Как да разберете каква е заплатата за дадена позиция, ако нямате опит?


Zaplatomer.bg предлага онлайн услуга, която позволява на хората на пазара на труда да разберат каква е средната заплата за дадена позиция дори и да нямат опит. След като изберат желаната позиция, потребителите могат да изберат опцията за Трудов стаж „Не съм работил на тази позиция". Когато попълват въпросника, потребителите могат да посочат очакваната заплата и да я сравнят с действителността. Въведените данни за очаквани заплати не оказват влияние на крайното изчисляване на заплатите, които потребителите виждат на сайта. Данните, показани на сайта съдържат само реалните заплати на служители с опит.СРАВНИ ЗАПЛАТАТА СИ С ДРУГИТЕ В ZAPLATOMER.BG


JobTiger.bg
1000 София, ул. Веслец 13, ет. 4, офис 5

Добре ли ти плащат?

Направи безплатно сравнение точно за твоята заплата.

Сравни заплатата си