logo

Мобилното приложение Paylab Salary Checker с iOS версия за iPhone

9.5.2018

cover image

Платформата за сравнение на заплати Paylab стартира iOS версия на мобилното приложение Paylab Salary Checker. Новината е добра за феновете на iPhone, които вече също могат да използват мобилното приложение, за да сравняват заплатите си.

Приложението е безплатно и може да бъде свалено от App Store. От декември 2016 г. досега приложението беше достъпно само за потребителите на Android в Google Play Store.

Paylab Salary Checker идва с две нововъведения. Потребителят може да види заплатата не само за дадена позиция, но и възнаграждението за подобни позиции. Освен това потребителите могат да проверят заплатите по региони и в други държави. Приложението се използва и е популярно не само в Европа, но и в Турция, където броят на изтеглянията му също расте със стабилно темпо. Paylab Salary Checker позволява на потребителите постоянно да получават информация за промените в заплатата за конкретна позиция в дадена държава. Трудът има своята цена и затова активните хора трябва непрекъснато да разполагат с актуална информация за стойността си на пазара на труда. 

Мобилното приложение надгражда платформата за сравнение на заплати Paylab, като прави услугата по-персонализирана за служителите, предоставяйки им редовни ъпдейти за нивото на заплащането им.

Информацията за заплатата е чувствителна тема. Ето защо Paylab предоставя анонимна услуга, чрез която всеки може да сравни заплатата си с други служители в дадена държава по сигурен начин. Получената информация е незаменима помощ за потребителя при интервю за работа, интервю за оценка и преговори за увеличение на заплатата.За кого е приложението и как работи?


След като попълни информацията, необходима за сравнение на заплатите, потребителят получава информация за средната месечна заплата за позицията си в дадения регион или държава и информация за заплатите на подобни позиции. Ползвателят на приложението може също така да избере дали да се абонира за редовни ъпдейти всеки път когато нов респондент със същата позиция попълни данните си за заплата.

В държавите, в които Paylab все още не разполага с достатъчно данни от отговорили на проучването, след попълване на необходимите данни за сравнение потребителят получава полезни съвети за преговори за заплата. Потребителите също така разбират какъв процент от респондентите в глобалната база данни на Paylab получават по-малко от тях. Paylab ще предостави на потребителят сравнение на заплатата за конкретната длъжност и регион веднага щом има достатъчно данни от други респонденти в дадената държава.

Данните, използвани в сравнението на заплатите се актуализират всеки месец. На всеки три месеца системата автоматично информира потребителя за текущата средна заплата за неговата/нейната позиция. Приложението е сигурно и гарантира максимална поверителност на данните.

 


Приложението е за всички служители, които искат обобщена информация за заплатите, за тези, които не са доволни от своето заплащане и искат да променят нещо, както и за онези, които търсят работа и желаят да проверят какво е възнаграждението за конкретна позиция.


История и визия на Paylab


Paylab.com е основан през септември 2015 г. и управлява 16 локални портала за сравнение на заплати като използва идентична методология за събиране на данни предимно в Централна, Южна и Северна Европа. Платформата също така предоставя на хора от цял свят възможност да сравнят заплатата си на Paylab.com. Амбицията и визията на Paylab са да предоставя в дългосрочен план актуални данни за заплати с фокус върху Европа и развиващите се пазари в Африка, Азия и Тихия океан. Наблюдаваме увеличено търсене на подобна услуга за сравнение на заплатите в целия регион.

Първият портал за сравнение на заплати Platy.sk е основан от Profesia в Словакия през 2007 г., създавайки методология и система за събиране, филтриране и оценка на данните за заплати. В последствие се създава мрежа от локални портали за сравнение на заплати на съответните езици в Централна Европа (Унгария, Чешка република, Полша), Балканите (България, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Словения и Черна гора), Прибалтика (Естония, Латвия, Литва), Финландия, Нигерия и Кот д'Ивоар.

Paylab присъства в България от началото на месец февруари 2018 г. чрез управлявания от JobTiger уебсайт Zaplatomer.bg.

Брандът Paylab е част от финландската Alma Media group.JobTiger.bg
1000 София, ул. Веслец 13, ет. 4, офис 5

Добре ли ти плащат?

Направи безплатно сравнение точно за твоята заплата.

Сравни заплатата си