logo

Умения за работа през 2021, които всеки трябва да има

5.3.2021

cover image

2020 г. си отиде, но за голяма част от хората тя беше трудна. Поради пандемията от COVID - 19 настъпи както здравна, така и икономическа криза, която принуди хората да търсят нови начини да свържат двата края, в обстоятелства, които някои наричат „новото нормално".

Една от най-големите промени, настъпили през 2020 г., е преминаването от работа в офис към дистанционна работа. Има ли промени и в ключовите умения, които работодателите ще търсят през 2021 г.? Ето някои от най-популярните задължителни професионални умения за 2021 година.


Компютърни технологии

В новите условия на труд през изминалата година и с преминаването към работа от разстояние бизнесът разчита изключително на технологичните решения за работа и комуникация. Освен това все повече стават технологичните иновации, които правят работата по-ефективна и удобна. Това означава, че търсещите и кандидатстващите за работа през 2021 г. трябва да са добре информирани за основни компютърни програми и новости, за да имат лесен преход от една работна среда към друга. Тук се включват редица специфични познания като облачни изчисления, изкуствен интелект, дигитална журналистика, създаване на видео и аудио съдържание, SEO/SEM маркетинг и др.


Zaplatomer.bg

Себеуправление и умения за решаване на проблеми

Друго ценно умение през 2021 г., свързано с работата от разстояние, е себеуправлението. Като се има предвид, че когато работите от вкъщи не се намирате в офис с постоянна супервизия, работодателите вероятно ще предпочитат кандидати, които имат много добри умения за себеуправление и работят ефективно с малко или никакъв контрол. Това обикновено са хора с висока устойчивост, издръжливост на стрес, емоционална интелигентност, гъвкавост, умения за управление на времето, управление на промените, дисциплина, адаптивност, както и стратегии за активно учене, критично мислене и разрешаване на проблеми.


В заключение

Благодарение на предизвикателствата през 2020 г. хората и компаниите се научиха да се приспособяват, за да поддържат нормалното си ежедневие. Независимо от промените, които настъпват в най-търсените професионални умения, важно е да се научим максимално ефективно да се адаптираме към тях. След като идентифицирате задължителните умения, които трябва да имате през 2021 г., помислете и за това какво е нужно, за да ги подобрите.Zaplatomer.bg


Paylab.com

Добре ли ти плащат?

Направи безплатно сравнение точно за твоята заплата.

Сравни заплатата си