За да получавате това, което заслужавате: усъвършенствайте само едно умение

През годините активен труд мнозина професионалисти си задават един и същи въпрос: „Как заплатата ми да отговаря на възможностите ми?“ Това е добър въпрос, който е полезно за всички ни да се коментира по-често. И така, как да получаваме възнаграждението, което заслужаваме?


В своя статия за Inc.com Chad Perry предлага своя отговор на този въпрос: Усъвършенствайте само едно свое умение. Станете колкото е възможно по-изкусен в практикуването на едно нещо. Усъвършенствайте се всеки ден.

Фокусирайте се върху това, в което сте най-добър - каквото и да е то, и надминете себе си

Станете майстор в най-впечатляващото си умение. Друга опция е да изберете да усъвършенствате онази способност, която ще е от най-голямо значение за бъдещото ви професионално развитие. Не се тревожете, че е малка или незначителна.

Станете експерт в една тясна сфера. Обучавайте се. Упражнявайте се. Усъвършенствайте това умение. Прилагайте го.

Без извинения: всеки може да усъвършенства едно ключово умение в арсенала си

Не правете грешката да мислите, че нямате добри шансове да се справите. Всеки, наистина всеки, е в състояние да усвои едно базисно умение, ако влага мисъл и воля, преследвайки тази цел.

Когато се учите, упражнявате се и повишавате компетентността си, ще се изненадате колко бързо ще си спечелите репутацията на специалист. Може да става дума за нещо, което на пръв поглед е просто: да ви бива с числата и сметките; да сте добри в предприемането на първия ход; да умеете да се справяте с недоволни клиенти.

Няма значение какво точно е умението. Обучавайте се. Упражнявайте се. Усъвършенствайте го.

Като резултат от усърдието ще се окаже, че сте придобили и други, странични умения.

Експертното знание отваря врати към нови възможности и по-висока печалба

Няма значение, че умението, в което сте добър, ви се струва дреболия. Усъвършенствайте се и някои врати ще започнат да се отварят, преди да сте почукали. Тези възможности ще разширят настоящите ви граници и хоризонти - вероятно ще приемете нови предизвикателства. Всичко това, защото сте овладели едно водещо умение.

Важното, когато получите такъв шанс за кариерно развитие, е да се възползвате от него и да помните, че всяка подобна крачка е повод да пристъпите към усвояването на друго ключово умение. Трябва да определите кое е умението, което ще превърне възможността в истински успех. След като вече знаете, усъвършенствайте и това умение.

Обучавайте се. Упражнявайте се. Усъвършенствайте умението. Прилагайте го.

Скоро ще откриете, че когато усъвършенствате едно ключово умение - каквото и да е то, хората ви вземат на сериозно и разчитат на вас. Ценят ви повече. Ставате по-ценен за собствения си бизнес или за работодателя си, за клиентите или за шефа си.

Когато всички около вас знаят, че сте ценни, е много по-малко вероятно да имате проблем с изпращането на послание какво заплащане заслужавате за труда си.Новини

14
May.
„Виртуални дни на кариерата“ 16 май 2018 г. - направи крачка напред към новата си работа!

„Виртуални дни на кариерата“ е онлайн кариерно събитие, а JobTiger ще проведе петото му поредно издание на 16 май 2018 г.

09
May.
Мобилното приложение Paylab Salary Checker с iOS версия за iPhone

Платформата за сравнение на заплати Paylab стартира iOS версия на мобилното приложение Paylab Salary Checker. Новината е добра за феновете на iPhone, които вече също могат да използват мобилното приложение, за да сравняват заплатите си.

21
Mar.
Струва ли си да бъдеш лоялен към работодателя си?

Работили ли сте дълго време за един и същ работодател или сменяте ли работата си често? Какъв е оптималният период за работа при един работодател? Струва ли си да бъдеш лоялен? Потърсихме отговорите на тези въпроси чрез международното изследване Paylab Compensation Monitor, проведено през януари и февруари 2018 г. върху извадка от 57,719 респонденти от 12 европейски държави.