За да получавате това, което заслужавате: усъвършенствайте само едно умение

През годините активен труд мнозина професионалисти си задават един и същи въпрос: „Как заплатата ми да отговаря на възможностите ми?“ Това е добър въпрос, който е полезно за всички ни да се коментира по-често. И така, как да получаваме възнаграждението, което заслужаваме?


В своя статия за Inc.com Chad Perry предлага своя отговор на този въпрос: Усъвършенствайте само едно свое умение. Станете колкото е възможно по-изкусен в практикуването на едно нещо. Усъвършенствайте се всеки ден.

Фокусирайте се върху това, в което сте най-добър - каквото и да е то, и надминете себе си

Станете майстор в най-впечатляващото си умение. Друга опция е да изберете да усъвършенствате онази способност, която ще е от най-голямо значение за бъдещото ви професионално развитие. Не се тревожете, че е малка или незначителна.

Станете експерт в една тясна сфера. Обучавайте се. Упражнявайте се. Усъвършенствайте това умение. Прилагайте го.

Без извинения: всеки може да усъвършенства едно ключово умение в арсенала си

Не правете грешката да мислите, че нямате добри шансове да се справите. Всеки, наистина всеки, е в състояние да усвои едно базисно умение, ако влага мисъл и воля, преследвайки тази цел.

Когато се учите, упражнявате се и повишавате компетентността си, ще се изненадате колко бързо ще си спечелите репутацията на специалист. Може да става дума за нещо, което на пръв поглед е просто: да ви бива с числата и сметките; да сте добри в предприемането на първия ход; да умеете да се справяте с недоволни клиенти.

Няма значение какво точно е умението. Обучавайте се. Упражнявайте се. Усъвършенствайте го.

Като резултат от усърдието ще се окаже, че сте придобили и други, странични умения.

Експертното знание отваря врати към нови възможности и по-висока печалба

Няма значение, че умението, в което сте добър, ви се струва дреболия. Усъвършенствайте се и някои врати ще започнат да се отварят, преди да сте почукали. Тези възможности ще разширят настоящите ви граници и хоризонти - вероятно ще приемете нови предизвикателства. Всичко това, защото сте овладели едно водещо умение.

Важното, когато получите такъв шанс за кариерно развитие, е да се възползвате от него и да помните, че всяка подобна крачка е повод да пристъпите към усвояването на друго ключово умение. Трябва да определите кое е умението, което ще превърне възможността в истински успех. След като вече знаете, усъвършенствайте и това умение.

Обучавайте се. Упражнявайте се. Усъвършенствайте умението. Прилагайте го.

Скоро ще откриете, че когато усъвършенствате едно ключово умение - каквото и да е то, хората ви вземат на сериозно и разчитат на вас. Ценят ви повече. Ставате по-ценен за собствения си бизнес или за работодателя си, за клиентите или за шефа си.

Когато всички около вас знаят, че сте ценни, е много по-малко вероятно да имате проблем с изпращането на послание какво заплащане заслужавате за труда си.Новини

16
Aug.
Zaplatomer.bg подобрява анализа на заплати чрез регресионен модел в изчисленията

Zaplatomer.bg, който е част от международната група Paylab, включваща 19 локални платформи за сравняване на заплати, въведе нов начин за обработване на данни.

07
Aug.
Ново! от Zaplatomer.bg: Доклад за заплата

От началото на месец август 2018 г. всеки, който има нужда от повече подробна информация за адекватността на заплатата, която получава или предлага на пазара на труда, може да закупи анализ на възнаграждението за конкретна позиция в Zaplatomer.bg.

07
Aug.
Чия заплата е по-висока? На постоянните служители, назначени директно от работодателя, или на фрийлансърите?

Преобладаващата част от служителите (78%) все още вярват, че да работиш като постоянен служител, назначен директно от работодателя, е по-добре отколкото да си външен сътрудник, т.е. фрийлансър.